Wednesday, February 4, 2009

Malam Semurni Lebaran

Anjuran PMI

Tarikh : 9/2/09
Masa : 8@9 mlm
Tempat : Dewan RST (DUD)
Yuran : RM5 (Non -muslim --> free-50org)

Aku jd ajk bhgn pengisian, aktiviti dan multimedia. Hmm, bhgn aku antara salah satu Core majlis makan untuk mlm tu. kumpln kami kena rancang aktiviti/persembahan apa yg akn dbuat. dan juga persembahan multimedia. aku tak reti sgt bab2 gimik+multimedia nih. bukan pa, tak kreatif mcm org lain. huhu...nk mtk tolong azri, takut dia busy lak,ammar lak,sama je...kami satu team untuk kedua2 assignment... ye la, kami tgh busy, 2 assignment yg kaw2 punyer kena hantar hari jumaat 6hb 2...huhu, then 7/2 ada ada kem PE MPD Tekun. Dlm masa yg sama ada program Intel eLite yg agk wajib d hadiri sebab aku yg bg nama aritu..aku pergi intel elite n tak p Kem PE.


setakat pg nie (hr aku post ni), tak sampai 200 org yg join. target kami 300 org. Tahun2 lepas, kami wat promosi+buka kaunter selama 2 mggu, tp thun ni semggu je. Non-Muslim tak dkenakan byrn untuk 50 org. Mungkin diorg tak dapat apa2 brite lg kot. aku dah ajak 4-5 org untuk join program mkn mlm tu. huhu, nasib baik ada diorg, kira ada geng r. kalau tak aku maybe tak pegi (walaupun aku kena bertugas). bhgn aku kena jg multimedia nnti dan melayan jemputan persembahan. kalu aku tak pegi, kena serahkan kat penolong la. lgpun ajk pn kena byr yuran gak. RM5..tp dsbbkan kwn2 aku pegi, aku pn join gak. igt nak ajk kwn2 n suh depa byr Rm4 je, aku tambah lg Rm1, tp dsbkn aku kena byr untuk yuran aku, so Cancel.

Nak kata tugas membebankan, tak jugak. aku lagi suka dpt sesuatu tugas. tak kira senang atau susah. nak cr pengalaman..dulu masuk Convex, igt nk hntar borang PPMs..hrp2 dapat jd PPMS.
Hmm,kali ni aku jadi Leader bhgn pengisian,aktiviti dan multimedia. buat pengetahuan, aku ni jrg dpt tgas sebagai leader group. mnda aku tak berkembang sgt, ni klemahan aku. sbb tuh aku tak dpt sumbangkan idea yg bernas+kreatif sgt..huhu, kali ni kena rncang aktvti yg menarik. tp aku tak dpt idea sgt, ahli2 lain pn tak kurg idea gak.

akhirnya, atas bantuan kak min, kak ayu, kak syafinaz, din, syawal. kami dpt fiirkan beberapa idea.

-wushu
-silat
-nasyid/sajak
-ehem2
-ehem2
-ada lg aktiviti lain yg tak dpt disebutkan, tak surprise nnti

ada aktvt yg tak jd, dan ada yg dteruskan...

hrp2 segalanya berjalan lancar..
AMin..

0 comments: