Wednesday, April 22, 2009

My Mediafire Link

Mediafire

I create this link just to save anime that i would like to download...All the anime/series are saved from others person file in mediafire...I'm just group it in my folder for my further used...

Wednesday, April 15, 2009

Tips To Search In Mediafire

For Example, to search all music files hosted on MediaFire type this in Google:

site:mediafire.com mp3|wma|ogg

Or for a specific artist, album or song include the artist, album or song name:

site:mediafire.com mp3|wma|ogg "type your artist, album or song name here"

For video files, use this:

site:mediafire.com asf|rm|avi|mp4|wmv|flv "type your artist, album or video name here"

For Comics, use this:

site:mediafire.com cbr|cbz "Comic name here"

For compressed file-archives and software:

site:mediafire.com rar|zip|exe "Search Query Here"

Monday, April 6, 2009

AKu, Diri dan Exam

Mggu ni study week....exam aku start 13hb nih...mula ngan cpt114 : application of logic...then esoknya cst132 : operating system....tp smpai arini aku tak start study pape g...harap2 hari ni aku tergerak ati nk study....aku nk start ngan logic dulu....then OS.....alhamdulillah, essay untuk pemilihan major dh siap...aku wat essay tentang Advance in Distributed System and Security....bunyik mcm hebat...tp just copy~paste~combine~edit....and aku sertakan skali beberapa research yg IBM dh buat dlm bidang security...so, essay major dh siap...hati aku dh lega...boleh study dh....

semalam jumpa Kak Dania, dia jmpa and sembang2 dengan bebudak yg nk amik multimedia...dia sembang2 tentang multimedia....multimedia pn sebenarnya ada programming gak...byk juga yg guna programming...Then pastu jumpa Yazid, demo C# kat dia....huhuhu, tak siap pn....xtau nk wat cmna function dia...Tema kali ni berkenaan Canvas....aku just buat design basic je....aku buat dua Canvas, canvas1(........nnti aku nak wat entry blog untuk basic C# yg aku dh blaja).....Assignmnet kami kali ni adalah buat Media Player guna C#....Evaluation nye kena ada semua yg dh blaja.....and satu lagi, kemungkinan lepas Yazid evaluate, dia akan bg kat Cik Azam...so, untuk melayakkan program aku untuk dievaluate oleh cik azam lak, aku kena wat yg elok2 + no bug + cun skit...ye la, nk bagi first eimpresssion aku kat Cik Azam ok...dulu cpt111 dh agk ok 1st impression dia...

so, first task aku sebelum aku balik cuti....aku kena balaj Blend dulu...aku kena blaja basic dia....huhuhu, byk gak benda nk kena wat, Adobe Photoshop and Microsoft Expression Blend....tp dua benda ni aku nk blaja lepas habis exam CST231:network fundamental....sebab seminggu pas network, baru exam AKW104:Accounting lak...then balik....Bila aku dh blaja photoshop and blend, aku nk try illustrator and flash...aku dh penah blaja flash, tp dh lupa...ken ablaja balik.....wktu cuti ni jugak aku kena manfaatkan sepenuhnya, aku nk blaja n cari pengetahuan baru ( sebenarnya bukan baru, org lain dh lama tahu benda2 tu, cuma aku je belum tahu dan belum menguasai sepenuhnya)...aku nk cari tentang Symbian...programming dlm symbian...atupun nk advanced skit, cmna nk forward message samada e-mail atau sms...kita sendiri buat...just dari satu server (application kita),kita bleh send byk2 kepada semua ahli...

so overall;
aku kena blaja and menguasai-->
--> Adobe Photoshop
--> Microsoft Expression Blend
--> Adobe Illustrator
--> Flash ( Adobe/Macromedia)
--> Symbian
--> Packet Application ( like YM)
--> SMS/E-mail Application

Waaaa, byknye benda...bleh kew? 3 Bulan cuti...huhuhu, maybe paling byk pun 1/2 je dari list kat atas yang aku mampu buat...

"Hendak Seribu Daya, Tak Hendak Seribu Dalih"

Kak Dania kata, kebanyakan Company skrg akan tanya samada reti guna php atau tidak...tu untuk LI....mcm mana pn aku kena tau cmna guna php...sekurang-kurangnya, walaupun aku major lain( security, insyaallah) aku byk pengetahuan dan peluang lebih cerah untuk dapat LI...dan untuk FYP pn aku mesti dpt byk idea...huhuhu, tapi aku tak fikir g nk wat ttg apa, aku kena fikir sesuatu yg baru, ataupun yg berkaitan ngan device, i means Software or application aku integrate ngan device for example bluetooth, handset etc....xpa2, ada masa nnti aku nk cari apa2 device yg aku leh integrate...huhuhu, hard task tuh....nk blaja lagik.....

Yazid ada bgtau cara dia belaja and cara abg Hadri blaja....huhuhu, aku mybe tak leh ikut cara diorg kot...aku berlainan skit, aku dengan cara aku...aku degil skit nk tny org...coz kalau aku tny, org akan bgtau semua..dan apa yg aku buat adalah apa yang org bagitau....maksudnya bukan dari aku sendiri.....otak aku tak digunakan mcm 113...huhuhu, 111 boleh lg....

klah, byk gler aku merapu nih....aku taip ni waktu malam, 7hb April, kul 12:39....bebudak lain ngah main DoTA...waaa...nk main gak...esk kena start study!!!!!! Tolonglah Study...Awat aku malas sgt!!!!!!!!!!!!!!!!!!