Saturday, May 9, 2009

Cuti ni, Betul2 Cuti...Huhu

Setelah beberapa lama cuti, aku masih tak buat apa2 kat rumah... Rutin yang sama setiap hari...Civilization IV, Patrician III, Criter Korea (Ulang tgk yang same je), Makan, Tidur...huhu, aku ada tugasan...kena buat video player menggunakan C#...tak start lagi...huhu, teruknye aku...

hmm, ada satu lagi tugasan...aku kena interview mantan2 YDP PMI sidang2 lepas..
03/04 Md Anuar Ismail
04/05 Md Nur Salihin Yusoff
05/06 Azimin Zul Izzi Asnil Aimi
06/07 Sheikh Hizami
07/09 Mohamad Ashraf Mohd Salleh
Interview2 ni adalah sebgai usaha membukukan sejarah PMIUSM...ada lagi yang lain, tp yg lain dibawah tanggungjawab rakan lain...hm, sebenarnya, byk halangan untuk aku....serba salah nk tolak balik tugasan ni pada Ketua Editor...Maaf, Ketua Editor....saya rasa saya tak mampu untuk menyelesaikan tugasan ni kerana beberapa kekurangan dan kelemahan sya....maaf, nmpaknya saya terpaksa serahkan tugasan yang Ketua Editor amanahkan...Saya betul2 tak dpt buat...Nnti saya akan hntr mesej dan maklumkn pada akak..

Ohya, sebelum cuti...aku ada juga buat sedikit design untuk layout Majalah Sejarah tu...hoho, first time guna Photoshop..aku cuba2 desihn,alhamdulillah ada gak hasilnye sikit..Ni antara design....







Apa-apapun, terima kasih byk2 kepada Cik Azri Hafiz kerna mengajar aku sedikit sebanyak tip2 dan tricks Photoshop...aku try buat effect dlm photoshop, then aku tau untuk org yg baru nk blja, hasilnye tak bgus mana...tp thnx to my Tutor ( Tutor?), aku ada semngat skit, dia beri pandangan positif..huhu,Arigato........
Hmm,salah satu plan aku dh selesai, i have learn and know how to use Photoshop....One Mission accomplished...
Aku dh kecikkan mission aku,
-> Video Player C#
-> Flash
-> Web Page
hahaha, pendeknye...setakat ni, ni Main Quest aku yang aku boleh sebutkan...Main Quest lain dan Optional Quest, aku xleh sebut lg...:)
Anyway, Video Player guna C#, my projek....Dari Sifu Yazid...aku tak start lg...rumah aku xda internet, jd aku just cari je bahan2 dan sumber2...aku dh carik sedikit sebanyak....tp aku tak try lg....aritu sebelum cuti format laptop,skrg tak install lg Visual Studio C#...cuma ada Visual Studio C# express je...
klah, sementara masih kat CC lg, aku nk habiskan keje aku dulu...ada sumting nak wat...kat umah nk try photoshop lg, then flash dan jugak C#...
*sebenarnya nk post tentang aktiviti CS@USM, tp xjd....nk upload lagu2+lirik waktu Family Day CSUSM kami dan jugak aktiviti g Sedim aritu...huhu, there are precious moment with my friend...byk aktiviti dengan kawan2 yang aku tak dpt ikut serta....

2 comments:

aurox said...

lawa sioootttttt....tsssssk....jeles2

zero said...

hebat gile matnor