Thursday, May 14, 2009

Progressing Slowly...

Huhuhu, br2 ni aku cuba buat tugasan C# aku....Media Player...
Cari kat internet then ada la jumpa contoh media player guna directshow....
Ada dia bg sourcec code skali...aku try bukak then compile run dlm Visual Studio Express C#....boleh run and xda masalah mcm contoh media player lain ( sebelum ni ada gak contoh media player lain, tp xleh nk run ataupun compile/build.....)...

hmm, then aku try buat sendiri dr satu form windows yang kosong.....aku nk start dr "Open File/Browse File" dulu.....untuk cari file yang kita nk bukak/main....berpandukan media player tu, aku copy code dia skit, tak copy sumer....dh copy paste tuh, ada lah wave line warna merah kat bwh salah code tu....hoho, ada error dia kata mybe aku lupa/missing ntah pe benda ntah aku lupa......aku ada guna library yang dia include, tp waktu kat code aku, library tuh x jmpa lak....C# aku x jmpa lobrary tuh...hoho, kena try lain......

igt nk copy and letak code tuh dlm blog, tp lupa lak nk bwk...nnti bebila aku letak....

sambil2 cuba buat media player, aku sesaje nk wat moto baru...aku edit gmbr gn Photoshop....aku browse gmbr nk cari idea, then jmpa lak satu gmbr yang mcm iklan Heroes, aku pn wat la cmtu gak...hoho, sakit gak nk edit setiap gmbr untuk dptkan gmbr2 my coursemate....then latar belakng die aku amik dr wallpaper yang aku jumpa, aku edit skit,amik yang mana patut...kalau diperhatikan betul2, gmbr background tuh mengandungi bangunan2 dan binaan2 unik di seluruh dunia....

Salam, nk smbung carik bahan untuk buat media player......

0 comments: