Sunday, June 28, 2009

Mari Blajar ABC

A - Apple, one of my favourite fruit..Paling best kalo epal hijau
B - Bit,Bytes,...antara unit2 dalam Computer Science...hoho,ya, saya pelajar Sains Komputer...course yang agk mencabar dan "sakit" dibuatnya...huhu tapi agk menarik...
C - CST, code yang menyeramkan....dua kali dpt P spesel...P*
D - Distributed System and Security...ya itu major saya..sy teruja tp agk risau sebab subjeknya adalah berkod CST...subjek 'kesukaan' encik P Bintang..hoho
E - Estimated Time Left...anggaran masa yang tinggal...salah satu sifat aku...suka buat kerja last minit...
H - Hackers, bukan saya, tp saya mahu tahu tentang hack,supaya senang sama saya mahu hack dan counter balik...
J - Jangan Tidak-Tidak, antara buku motivasi DR HM Tuah Al-Haj yang saya suka baca...aku tertarik sebab buku tuh bermotivasi secara santai...bercerita tidak seperti sesetengah buku lain yang berbentuk formal dan berpoin-poin..tidak menimbulkan minat membaca...ada dua lagi karya Dr Hm Tuah.."Nak ke Tak Nak" dan satu lagi aku tak igt..buku yang ketiga tuh berwarna merah dan byk tentang perkahwinan dan perhubungan...hoho aku tak bc buku yang ketiga tuh..
K - Korean and Japanese and also Chinese, yeah, i love to watch theirs Drama and sometimes movie...my favourite..
L - Loner, kesunyian dan menyendiri...hmm, tak tahulah sifat aku atau tidak Loner...disebabkan sifat aku yang sgt sensitif...aku selalu rasa diketepikan dan dipinggirkan...bila kwn2 lain pergi mana2 dan tak ajk aku,aku kecik hati,terasa...bila kwn2 buat sesuatu dan tak sebut nama aku,kecik hati gak...byk benda yang buat aku berkecil hati,padahal perkara tu kecil je..kalau berjalan ramai2,aku akan berjalan sorg2 atau di belakang sekali...sebab dh biasa sgt,aku jd suka dan tak biasa jln seiring ngan org...hoho...tp dulu2 ya aku sgt sensitif, tp skrg aku dh kurg dh 'kesensitifannya'...dh jd normal balik...tak sensitif sgt..
M - Muz,adik aku...sejak bila aku ada adik laki?..ya, itu antara junior aku yg rapat...adik angkat..Anda kenal dia? baik tapi sifatnya pelik sedikit....ya, ada dua lagi...Aizad dan Atiff...
P - PDRM, lebih tepat..MRSM PDRM....maktab ku...tempat ku menimba ilmu...byk kenangan disana..ada suka, ada duka..
R - Razi dan Ku Akhmal...kawan rapat ku sewaktu di maktab dulu....masih berhubung tp jarang..
S - Semalam Adalah Sejarah Yang Tak Boleh Dipinda,Esok Adalah Khayalan Yang Belum Nyata,Hari Ini Adalah Kenyataan dan Penentu Siapa Kita.....antara motto saya, Semuanya bermula sekarang...apa yang berlalu dijadikan iktibar, dan mulakan sesuatu dengan bersemangat..
T - Turn-Based Strategy Game, hahaha...antara genre game yg paling aku suka...game strategy dan turn-based strategy dan juga Role Playing Game (RPG)...kdg2 benda tuh melatih otak...tp aku bila main tuh,mesti lama..huhu aku bergerak dengan perlahan dan terlalu berhati2 sgt smpai lmbt..First Person Shooter,Action..antara genre yg aku tak berapa minat..Antara game yg aku dh main dan sgt suka...Civilization IV,Romance Of The Three Kingdom,Soulstorm : Warhammer 40000,Final Fantasy yg lama..hmm...aku dah tak igt...dulu2 kat maktab,BI aku average...antara 3 group kelas,aku akan berada di kelas kedua..dan EST org lain kata susah tp bg aku subjek tuh best...aku dpt A begitu juga BI...hahaha..aku bukan reti BI sgt,tp aku byk belajar BI dr Game...yeah,thats long time ago...skrg nih game dh kurg membantu BI aku...for example DOTa..dlm tuh bukan byk pun vocab,byk benda2 bahasa pelik...huhu jgn marah wahai peminat DOTA..
U - USM, universiti ku sekarang...menara gading...oh saya tidak mahu guna gading, nk guna tanduk...menara tanduk....School CS adalah Pusat Pengajian yang menanduk jatuh org...agk payah mendapat 3.0 keats...ya, usaha lagi..
X - x, huruf yang aku gunakan dalam SMS sebagai singkatan untuk 'tak'..bila difikirkan dan direnung kembali...aku selalu sebut 'tak' dalam hidup aku..tak reti, tak tahu,tak mampu,tak boleh...hoho...selagi tak cuba sesuatu, kita takkan tahu samada kita boleh buat atau tidak, kita mampu buat atau tidak..kita perlu ubah mindset,jgn kata tidak sebelum mencuba..perlu cuba dulu baru kita tahu..
Y - You Deserved What Had You Usaha,apa ye usaha dlm BI? kamu berhak dapat sebanyak mana kamu usaha, ya...saya berusaha sikit,jd hasilnya sedikit...saya berhak itu dan tidak berhak menyalahkan sesiapa kecuali diri sendiri..
Z - Zoology, itu cita2 saya dulu sewaktu di Tingkatan 5 dan di Matriks Pahang..Tp tidak kesampaian

6 comments:

akuKah.. said...

CST...menyeramkah eh?
xtaw la...
subjects utk major security..sumenyer start ngan CST..
hehehe

ikhsan said...

woiyt..huruf i untuk "ikhsan" xder..haha...

Antzs said...

dat true..all subject for ur major..begin wif CST..buat2 suke jer..lama2 nt suka lah anda..haks

purplez said...

pahal rs cm sedey je bunyi nye r?
hmmm

Muhammad Nor Bin Salleh said...

akuKah - hoho, ya...sgt menyeramkan....haunted subject...huhu

ikhsan,..btul2..i untuk ikhsan...rumate kesygn aurox_3d...hahaha...missing letters...hoho

yo cik Antz, hahaha...terpaksa lah sy menyukakan diri kepada subjek kesygn semua ituh....

hmmm....ntah, ad bunyi sedey kew? huhu x prasan...xda lah, rasa seronok tp risau skit...nnti kwn2 lain leh skor major diorg,yg kite lak terkial-kial tertinggal sebab cst..huhu...takutz...anyway, need to do my best..

nini_uniey said...

menarik..
dapat kenal matnor melalui ABC-Z