Wednesday, June 24, 2009

Stage 2 and 3 kot??

Setelah bertungkus lumus memerah otak...susah gak ek rupanya nak mengcopy and edit sesuatu yang sedia ada...ye la, aku budak baru C#...nk edit and analisis kod2 C# dlm tuh...pening maa....

Post sebelum nih aku sebut pasal menu ats2 je...and dengan "OpenFileDialog" skali...ye, command/function untuk openFileDialog yakni function untuk Browse File dalam computer kita,adalah berhasil setakat ini...ia dapat mencari fail2 video dlm komputer,kita yang pilih path folder fail dier....tp yg spoil nyer, just cari tp xleh bc nk watper, bukan leh play pun...hoho

so, aku pun try buat die leh play video, try punya try, huhu bleh play, tp die tak play dlm windows application aku tuh, die bukak satu Windows baru dan Video tuh terpasang dalam tuh....suaranya amatlah slow ye, lebih slow dari Media Player....(ohya, nk promote skit, kalau guna KMPlayer, audio lebih kuat sedikit berbanding video player lain seperti Media Player Classic,Windows MEdia Player dan GOM Player)....

actually, aku lebih byk copy coding die jer,....mula2 aku copy skit2 dan analisis skit, untuk tahu apa function code tuh dan boleh ubah cmna, tp..............x jd, ye, saya tahu, ada code yg memerlukan sesuatu tool dlm design windows kita, saya sudah buat itu tetapi masih tidak berjaya....saya amat pening disini....saya punya video player adlah menggunakan DirectX ye, sewktu tuan empunya mencipta code ini, DirectX9 x kuar g....hmm, papepun...video still leh main...just function2 je kureng skit...

satu g prob, kat contoh palyer tuh, ada tool "ToolBar"...tp yg aku jumpa just "ToolStripBar"...aku tgk function dan cara guna lebih kurang sama je...tp satu je lain...coding dia....kalo yang toolbar, ;
toolbarbutton1.Buttons.........(aku tak igt).....kalo toolstripbar,; toolstripbar1 and then aku buh .Buttons tp xleh...huhu...(ikut suka aku je buh ubah2 mcmtuh,)...ye puan2 dan tuan2...tak jadi ye...jgn main ubah....

papepun, usaha masih diteruskan, tp terjunan kelajuan telah berlaku...dari 100kmph terus ke 50kmph...amatlah slow ye, nasib baik waktu nk slow tuh ada inersia, jd ada la jugak benda skit....

klah, merapu lak....nk online jap...main MafiaWars kat facebook...adios....

0 comments: