Saturday, July 18, 2009

Celcom Yang Sengal

Uhuk2....Sekarang celcom da sengal skit....Dulu aku guna Plan Celcom Blue....Then 02/07/09 aritu aku switch dr Celcom Blue ke XPax...Then aku teringat,kalo XPax, just ada 8pax je...tp aku tgk iklan,ada 15pax...aku pun call r Celcom Careline,1111....Dia kata nk guna 15Pax, kena taip 15PAX ON and then send to 28882....aku pun wat r....Kadar die mcm nie:

15pax (Allnetwork can be registered in our 15pax)
-1/2 sen per SMS (Same Network)
-6 sen per SMS (Other Network)
-12 sen per Min (All Network)

Other than no. in 15pax
-10 sen per SMS (All Network)
-38 sen per Min (All Network)

-> News

Tp, yg sengal nye,kat aku jd prob skit...da aktifkan 15pax,and da masukkan 14 nombor....huhu kadar aku still same...10sen per SMS...hoho, aku pun call r 1111 lagi,tany and then wat report....

1st Call : hmm,mybe 1/7/09 kot....die kata tggu 24jam...pas tuh mybe akan aktif 15pax tuh

2nd Call: da 24jam, mybe 2/7/09 mlm kot....aku call...die kata die akn wat report...die pun taip aduan aku then send r kat pihak dier tu kan...hoho...dia kata dlm 3-7 hari bekerja baru aduan aku diproses...

3rd Call: da dlm 5 hari bekerja kot xpun 7 hari bekerja,aku call lg...dia kata tgh proses...tggu lg 4-5 hari...so....aku pun tggu r....

4th Call: aduh, 18/7/09...da dekat 2 mggu lebih tuh....masalah aku still x selesai lg....aku tny die, aduan aku da start proses ke br nak start? die kata aduan aku ngah diproses...Die kata hrtu status aduan aku Dispatched...then skrg dh Forward...mksudnye di'forward'kn pd pihak/bahagian lain kot untuk siasat masalah aku...huhu..lamanye...ni yg panas....

Mcm mana aku tak sibuk ttg tuh, sepatutnya 1 SMS kat no 15pax, 1/2 sen je...tp aku hntr msj kat 15pax...x kiralah sape...Fendi ke,Haikal ke,Ikhsan ke...still 10 sen...aduh..sakit duh...9.5 sen aku rugi untuk satu SMS...

Hmm, patut r aku rasa pelik...die kata pertukaran pertama untuk pelan,x dicaj...pertukaran kali kedua dicaj RM5...wktu first time aku tukar dr Celcom Blue ke XPax...FOC(Free Of Charge)...then aku tukar lak dr XPax ke 15Pax...sepatutnya kena caj RM5...tp aku cek baki,x caj pun....HOHO

Sangatlah Bengang + Panas!!!!

4 comments:

azuan said...

tu la hang...
lain kali pakai u-pax...
semua orang satu sen je..ho3

Muhammad Nor Bin Salleh said...

huhu...aku da ada no xpax-u...tp kat rumah aku.....family aku pakai....lgpun syg nk ubah no skrg...hukhuk

umi said...

btol2..
upax is da best la..
mmg x terasa langsung pakai kredit..
beli num upax baru ler mat nor..

Muhammad Nor Bin Salleh said...

huhu....syg nk tukar no...nnti aweks2 xdpt contact...hoho