Saturday, July 11, 2009

Project...Projek...

hoho...isnin ni dh kena hntar proposal untuk group projek t..esk kami bincang lain then terus wat proposal...

mintak pndpt senior security,dia kata tgk software2/progam2 yg ada source code skali dlm tenet....hmm, igt nk wat cmtuh gak...cr 2-3 program then gabungkn...

ada senior cdgkn firewall,buat firrewall guna ubuntu...xtau r cmna....esk die bgtau secara basic....huhu

so skrg, ngah pikir2...

1->buat mcm senior tu kata,cari software2/progam2 kt tenet yg ada sekali source code....jumpa 2-3 program,then gabung...huhu

2->firewall,

3->virus

4->software mcm ccleaner..clear browsing history and cookies or pape track kita kt comp..

5->lain2,hoho

hmm, esk jumpa dlm gorup then aku nk cdgkan, kalo no 1 tuh,x best sgt coz bukan kita yg develop and buat...firewall pun best gak...virus..hmmm,xtau ah...group amer nk wat virus...so xnk r group aku pun buat gak....so, aku cdg:

-security tool > firewall > detect/prevent network intruder > detect connected pc/computer on the network > check their IP/MAC address > remote access/control their computer > hmm,or retrieved and check their history or wht they doing on da computer

1 comments:

yana said...

ohh grupm8 ku..
jgn pening2..
ptg nnt kte jmpe lg ok?