Thursday, September 3, 2009

Budak CS ada lebih 5 Lab,tp aku still g CC

ya, School CS USM ada lebih dari 5 lab komputer.....x termasuk g lab HRIG and lab network n so on...tp, yg sedihnya, aku nk masuk pun dah mls...bukan sebab pa, x bawak lab card...sblm2 nih,lab card tuh xda guna pun, penggunaan lab card tuh tak di enforce pun...tak implement langsung...dh la kad leminate je...

bak kata Aurox_3d, "kad cmni aku pun leh wat sendiri, guna photoshop, letak gmbr, print and leminate"...hohoho...

tetiba lak 2-3 menjak nih, staff makmal sibuk2 masuk lab, tgk lab card student dlm lab...kat lab 3 lak tuh, padahal lab 3 terkenal dengan ketidakpedulian staff makmal....ye, maksud aku, staff makmal tak pernah cara or peduli lab 3, x pernah nmpk staff makmal masuk lab 3...tak terurus pun...hoho...

semua nih disebabkan bebudak school math, hmmm...to be specific or nk berfikir jauh skit, salah pengurusan school plus budak math gak kot...hahaha, nk gak salahkan budak math....

citer nye gini,
1=> Budak security,CST233 sepatutnya lecture kat DKG31,budak CPT112(discrete) tutorial kat bilik ELL pada waktu yg sama....kami budak major, x ramai...
2=> pihak pengurusan or skul sains comp suh Dr Aman (lecture CST233) buat kat ELL, diorg kata kami x ramai, so buat apa nk wat kat lecture hall yg besar...so kami pun beralaih, sdgkan ELL tuh ada budak discrete....hmm, disebabkan kami amik ELL, bebudak Disrete wat tutor kat lab (lab sains komp,lab baper ntah xtau ah)....
3=>bila diorg wat kat lab tuh, jd diorg igt aras 3 or to be specific, lab sains komp....adalah under skul math,sdgkan aras 3 smpai aras 7 adalah skul sains komp ye....jd diorg igt diorg punye la...
4=> jd,apa2 discussion diorg or bila2 diorg nk guna,diorg pun guna lab sains komp...lab sains komp hanya untuk bebudak sains komp dan budak yg amik minor sains komp sahaja...
5=> ramailah kat lab dengan bebudak math, agaknya disebabkan ramai sgt bdk math, budak sains komp (ntah sape ntah) report kat pihak atasan terus...kat sapeR? wooo, kat Dean terus tuh...giler ah...hntr e-mail kot...aku rasa budak first year...woho,dahsyat tul budak first year skrg ek...
6=> dean or pihak atasan skul pun marah la staff makmal kot, tuh yg staff makmal bengang semcm je....ada sehari tuh, kat lab 3, xsampai 5 minit staff makmal masuk, ada lg staff makmal yg lain masuk lab 3 check lab kad...giler ah desperate tul....
7=> huhu, mangsanya adalah kami jugak...hmmm....

to be positive:
salah saper?
1- budak math -> diorg igt diorgnye lab jd diorg penuhkan lab dengan suku sakat diorg
2- pihak atasan skul -> suh budak CSt233 guna ELL, budak discrete dpt lab
3- budak sains komp or aku sendiri -> saper suruh x bwk lab card...kn dh kena berleter+bebel+ceramah dgn staff makmal...

pape pun, duit aku terpaksa digunakan untuk online kat CC...huhu, nk wat discussion yg melibatkan komp or nk download material untuk discussion pun xleh, ye la, x bwk lab card....hmm, xpa2, mak aku dh pos dh kad makmal yang tertinggal kat umah tuh, dah smpai dh kot kat desa....pasni leh guna makmal balik.....

0 comments: