Wednesday, September 16, 2009

Schedule? Organise Time?

hah? jadual? organise masa?

hahaha, satu perkara yg agak mustahil (hmm,bukan mustahil tapi amat susah nk dibuat)...
nk buat jadual or timetable or schedule/perancangan, boleh buat...tp
tp, nk ikut??? hahaha, jauh skali...

Td wktu lecture CST233, Lecturer aku ada sebut pasal nih...dia nasihat suh schedule and organise masa, spend masa skit untuk blaja something new, stdy pape...hmm, lebih kurg r dia ckp...aku pun lupa...

Tp dr apa yg dia ckp tuh, aku wat satu benda...dia kata spend la sekurgnya sejam sehari tuk wat research,stdy bout internet security, spoofing,firewall analysis tool,IDS,NIDS,Port Scanner and mcm2 lg...kalo sehari sejam, seminggu dh tujuh jam...cmtuh la dia kata...

So aku wat cmni,

pg smpai ptg kul 5 wktu kat school or lecture(walaupun lecture hbis awl or xg skool),
so xda pape sepanjang waktu tuh...
start kul 5 br wat aktiviti....
1 hour - game
1 hour - assignment
1 hour - projek
1 hour - programming (including databse)
1 hour - facebook,internet surfing,blogger
>1 hour - movie/anime/drama
1 hour - 'google' + research (read,new knowledge,extra)

hahaha, bleh kew? just angan2 je tuh...

hmm, nk try wat? tgk lah dulu...
3 jam - game,movie,drama
2 jam - assignment,programming,practise
2 jam - projek,google,research,reading
1 jam - internet?????

bunyik cam tak logic,,,hahaha

tp pape pun, nk cuba ikut nasihat dr aman la,
dia kata sehari spend sejam,
hmm, x mmpu kot...so dlm 45min cukup kot
try spend untuk bc ttg internet security,
or wat benda berpekdah...bc pape...hoho
leh x????

1 comments:

zero said...

mne bole camtu matno...
ko kne..
1 jam - men game,
2 saat - study,
1 jam - men game lagi,
5 saat - wat esaimen
1 jam - sambung blk men game
30 saat - wat research
jam yg selebihnye - men game, movie, drama...

huhu